Shëndetësi

Në këto vende ka më shumë baktere se sa në tualet

Instituti “Good Housekeeping” ka bërë të ditur se në amvisëri ekzistojnë tetë vende, përkatësisht gjëra, në të cilat ka më shumë baktere se sa në tualet.

Në mesin e këtyre gjërave janë edhe brushat për pastrimin e dhëmbëve, telekomandat dhe peshqirët e banjës.

hapësirat tjera sanitare, të kuzhinës dhe të tjera konsiderohen si pjesë të ndotura, të cilat duhet pastruar rregullisht, vendet tjera janë të papritura dhe duket se gjërat kanë nevojë për pastrim më të madh.

Njëra nga këto gjëra janë brushat për pastrimin e dhëmbëve, në të cilën mblidhen baktere nga goja e njeriut dhe nga ajri, por edhe çantat e femrave.

Magnet për baktere janë edhe telekomandat, tastierat, ekranet, peshqirët, tepihët etj.

Për të parandaluar përhapjen e baktereve, ekspertët rekomandojnë që çantën të mos e lëshoni asnjëherë në sipërfaqen e restoranteve, trenave ose tualeteve.

the authorE B