Shëndetësi

Në rast të sulmit në zemër keni vetëm 10 sekonda kohë për të shpëtuar! Ja çfarë duhet të bëni

Në këtë artikull do t’ju sugjerojmë disa këshilla të dobishme të cilat potencialisht mund t’ua shpëtojnë jetën në rast se përballeni me sulm në zemër.

Të gjithë njerëzit duhet ta lexojnë këtë pasi që në rast të një sulmi në zemër, që mund t’ju ndodh juve apo dikujt tjetër, duhet të dini si të veproni para se ambulanca të arrijë.

Së pari duhet të thirrni ambulancën padyshim. Para se ndihma profesionale të arrijë duhet të filloni të kolliteni fuqishëm!

Është e rëndësishme që të kolliteni thellë dhe fuqishëm; nuk duhet të ndaloni në një periudhë prej 2 sekondash dhe të zgjatni nxjerrjen e frymëmarrjes, transmeton Gazeta Express.

Mbajeni në mend: Kjo mund t’ua shpëtojë jetën juve ose dikujt që është me ju. Në videon më poshtë mund ta shihni një demonstrim me teknikën e duhur të kollitjes, për t’u përgatitur për një situatë të tillë.

Shikojeni videon: