Rajon & Botë

Nëntë ditë zi kombëtare për Fidel Castron

Autoritetet kubane dekretuan sot nëntë ditë zi kombëtare, disa orë pas vdekjes së babait të Revolucionit Kuban, Fidel Castro, në moshën 90-vjeçare.

Këshilli i Shtetit dekretoi me anë të një deklarate të shkurtër “nëntë ditë zi kombëtare”, që fillon sot deri të dielën më 4 dhjetor.

”Do të pezullohen gjithashtu të gjitha aktivitetet dhe spektaklet publike”, saktësoi organi më i lartë i ekzekutivit kuban.

Ceremonia e varrimit do të zhvillohet më 4 dhjetor në qytetin e Santiagos.