Shëndetësi

Nëse keni probleme me gjëndrën tiroide mos konsumoni këto ushqime

Ushqimet që forcojnë funksionin e gjëndrës tiroide janë peshqit dhe frutat e detit për shkak të përmbajtjes së jodit.

Ushqimet që duhet të shmangen, transmeton KosovaPress:

Glyten – të gjitha ushqimet që përmbajnë glyten Brokoli, spinaqi, lulelakra, lakra, kale, rrepkë, pastë, pasi përmbajnë thiouracil dhe të gjitha ushqimet goitrogene, pasi ndikojnë në nivelin e hormoneve në trup dhe funksionin e gjëndrës tiroide.

Sheqeri i rafinuar

Dredhëza

Pjeshkë