Tech

Nëse lëshoni këtë opsion në Android, telefoni juaj mund të jetë në rrezik

Nëse po përdorni një telefon me sistem operativ Android të pa përditësuar.

Studiuesit e sigurisë ERNW kanë zbuluar që pajisjet që drejtojnë sisteme operative Android 8 dhe Android 9 kanë BlueFrag, një shërbim Bluetooth që lejon hakerët të instalojnë ‘malware’ telefonin tuaj dhe të vjedhin të dhënat.

BlueFrag nuk funksionon në telefonat Android 10 dhe ky shërbim Bluetooth mund të jetë gjithashtu problematik për pajisjet më të vjetra se Android 8, por kjo nuk është testuar.

Tani për tani, ju mund të mbroheni duke fikur Bluetooth ose duke instaluar një pajisje shtesë të sigurisë në shkurt të vitit 2020. /Lajmi.net/

the authorGazetaKNN