Aktuale

“Një miliard në këmbë” kundër dhunës ndaj grave

Në Prishtinë ka nisur marshi “Një miliard në këmbë” me anë të së cilës synohet që të bëhet vetëdijesimi kundër dhunës ndaj grave.

Pjesëmarrësit e këtij marshi mbajnë në duar pankartat me mbishkrimet “ Një Miliard në Këmbë”, “Stop Gjuhës Seksiste”, “Çohu! Rebelohu! Bashkohu!”, “Trupi im e Drejta Ime”, “Trupi im nuk është në shitje”, etj.

Më 14 shkurt  në gjithë botën organizohet fushata “One Billion Rising” si protestë kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave. Sipas statistikave, një në tri gra në planet, dhunohet apo rrihet gjatë jetës së saj që do të thotë një miliard gra dhe vajza./KosovaPress/