Rajon & Botë

Një tjetër shtet kërkon referendum për të qëndruar në BE

Pas Britanisë së Madhe, është Republika Çeke ajo që kërkon të mbajë një referendum për të qenë anëtare e Bashkimit Evropian dhe NATO-s.

Thirrjen e bëri presidenti çek Milos Zeman, i njohur për deklaratat e tij të forta, por gjithsesi ai tha se vendi i tij ishte për qëndrimin si në BE ashtu edhe në NATO.

Megjithatë, Presidenti nuk ka fuqi për të rritur referendum në këtë shtet, i cili do të kërkonte ndryshime kushtetuese.

Zaman është një lider me ndikim në vend dhe ka shumë mbështetës skeptikë në lidhje me BE-në.

Çekia u bë anëtare e Bashkimit Evropian në vitin 2004. “Unë nuk pajtohem me ata që janë për të lënë Bashkimin Evropian,” citoi Radio Çeke Presidentin Zeman.