Kuriozitete

Njerëzit pinë gjak për të mbijetuar në Siberi

Timothy Allen, një fotograf britanik udhëtoi për 16 ditë në shkretëtirën e ngrirë siberiane, për të kapur momente mahnitëse nga atje.

Atje ai u bashkua me fisin nomade Nenets, të cilët pinë gjak për të mbijetuar në temperatura prej -45C dhe realizoi një dokumentarë prej 8 minutash për njerëzit që jetojnë në “buzë të botës”.

Nenets janë një fis i njohur si një popull indigjen në Rusinë arktike verior.

Në fotografitë e publikuara nga gazetari tregohet jeta e zymte dhe terreni i vështirë ne temperatura në mbi -60 gradë.

Njerëzit e këtij fisi, janë njerëzit e fundit që kanë mbetur në botë, të cilët ruajnë stilin unik të jetesës dhe rritjes së kafshëve në temperatura ekstreme.