Aktuale

Numri i pacientëve me COVID të shtrirë në spitale

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës (ShSKUK) janë të spitalizuar 577 pacientë që po marrin shërbime shëndetësore. Prej tyre 455 me oksigjeno-terapi dhe 53 në gjendje të rënduar shëndetësore në kujdes intensiv mjekësor.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme:

“Klinika Infektive, 91 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 46 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 19 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 67 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 24 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 5 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Spitali i Prizrenit, 49 pacientë

Spitali i Gjakovës, 52 pacientë

Spitali i Pejës, 93 pacientë

Spitali i Gjilanit, 46 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 9 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 31 pacientë”, thuhet në njoftimin e SHSKUK-së. /Express/