Rajon & Botë

Parlamenti i Finlandës miraton emërimin për kryeministren më të re në botë

Parlamenti i Finlandës miratoi emërimin të martën e 34-vjeçares Social Demokrate Sanna Marin, si kryeministren më të re në shërbim të botës. Për 200 anëtarët e parlamentit, 99 votuan pro dhe 70 kundër emërimit të saj. Tridhjetë deputetë munguan, raporton Reuters.

“Brenda katër viteve ne nuk do ta përfundojmë Finlandën, por ajo mund të bëhet më e mirë … Unë dua të ndërtoj një shoqëri në të cilën çdo fëmijë mund të bëhet çdo gjë dhe në të cilën çdo qenie njerëzore mund të jetojë dhe të plaket me dinjitet,” shkroi Marin në Twitter.

Qeveria e Finlandës dha dorëheqjen javën e kaluar pasi Partia Qendër tha se kishte humbur besimin tek Kryeministri Demokrat Social Antti Rinne për trajtimin e tij në një grevë postare.

the authorGazetaKNN