Aktuale

Për 24 orë Policia shqiptoi 915 gjoba qytetarëve për mosrespektim të masave

Qytetarët në vazhdimësi janë duke u gjobitur nga Policia e Kosovës, pasi nuk janë duke i respektuar masat e marra nga institucionet shëndetësore e shtetërore për parandalimin e përhapjes së Covid-19.

Vetëm gjatë 24 orëve të fundit Policia e Kosovës ka shqiptuar 915 gjoba për mosrespektim të masave anti-Covid.

Ndryshe, Ligji për Pandeminë ka 29 nene, ndërsa rregullon çështjen e parandalimit, menaxhimit dhe kontrollit të pandemisë COVID-19.

Në nenin 24 pika 5 të këtij Ligji, të gjithë ata të cilët nuk mbajnë maskë do të dënohen me 35 euro.