Tech

Peticion ndaj Apple

Më shumë se tetë mijë persona kanë nënshkruar një peticion ndaj Apple, për të mos ua mundësuar qeverisë dhe policisë që të fikin kamerat e njerëzve tjerë automatikisht kur hynë në zonën e tyre përmes sinjaleve të infrared.

“Realizimi i kësaj teknologjie mund të shkaktojë implikime të mëdha duke përfshirë censurën e disidentëve politikë, aktivistëve dhe qytetarëve të cilët janë duke incizuar brutalitetin e policisë”, thuhet në peticion./KP