Tech

Porsche-ja me 1.200 kuajfuqi, mund të kapë më shumë se 1.300 km/h

Në vitin 1997, Andy Green arriti të thyente rekordin botëror të shpejtësisë, duke kapur 1300 km/h.

Tani, ish-piloti i forcave ajrore është duke u përpjekur të thyejë rekordin me makinën e modelit 911 të Porsche.

Detaje rreth planeve të ardhshme të organizimit për t’u arritur kjo nuk janë bërë ende të njohura, por plani fillestar ishte të mundë rekordin e tanishëm të shpejtësisë këtë vit.

Për të vendosur rekordin, ‘Emanberg Madmax Race Team’ ka ndërtuar me dorë një motor 4,2-litërsh të Porsche me internacione të reja më të forta, turbina të përmirësuara, një sistem të ri karburanti E85 dhe një sistem të avancuar të ftohjes.

Makina arrin 1.200 kuajfuqi në manovër, e cila sipas kompanisë thuhet se do të mundësojë thyerjen e rekordit aktual. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli