Tech

Prodhuesit e verës po lansojnë NFT-të e verës për të tërhequr konsumatorë të rinj

Champagne roze e shtrenjtë Fleur de Miraval është vera më e re e Brad Pitt. Prodhimi i dytë (ER2) u shpërnda në Oscars të këtij viti dhe pas pak muajsh, shtëpia e Pitt’s Champagne planifikon t’i bashkohet çmendurisë së botës së kriptomonedhave për të lansuar NFT-të e saj të para.

Megjithëse bota e verës është dukshëm e ngadaltë në ndryshim, disa prodhues me emra të mëdhenj të orientuar drejt së ardhmes, që kërkojnë bujë, si Penfolds, Robert Mondavi dhe Dom Perignon, si dhe disa të vegjël si Bordeaux Château Darius, hynë në Hapësira NFT vitin e kaluar. Shumë të tjerë po planifikojnë të bashkohen më vonë këtë vit. Tashmë ka klube verërash NFT dhe klubi global dVin do të bëjë debutimin e tij më 15 maj me një ofertë fillestare prej 4,000 anëtarësimesh NFT për 1,5 ETH deri në 3 ETH (4,456 dollarë deri në 8,912 dollarë që nga ora 17:00).

Edhe pse NFT-të e verës po zhvillohen me shpejtësi, Dan Petroski nga kantina e verës Massican thotë: “Ne jemi vetëm në pikën e fillimit. Ne nuk kemi ende një kuptim se si NFT-të dhe teknologjia blockchain mund të përdoren për verën.”