Aktuale

Protestuesit e opozitës në Shqipëri qëndrojnë në tenda

Protestuesit e Partisë Demokratike në Shqipëri kanë qëndruar në çadrën e ngritur në sheshin e Tiranës. Organizatorët ishin kujdesur për gjithçka, që nga ushqimi, te muzika, për të cilën disa herë është kujdesur dhe vet kryetari i PD-së, Lulzim Basha, e deri te ngrohja.

Kishte nga ata protestues, që orët i kalonin duke kërcyer.‎ Të tjerë duke luajtur me letra, apo duke luajtur shah.

Mes protestuesve ka qëndruar edhe bashkëshortja e kreut të opozitës, bashkë me deputetët e kësaj force politike. Ndërsa vëmendje tërhoqi dhe prania e kampionit të mundjes, Elis Guri.

Rreth orës 2 pas mesnate, në hapësirën ndarëse mes çadrës dhe godinës së Kryeministrisë u vendos një gardh hekuri, por sipas organizatorëve jo prej tyre, por nga policia, e cila ishte e pranishme gjatë të gjithë natës me dy patrulla.

Basha i cili qëndroi deri në orët e para të mëngjesit, u kujdes që të takohej me të gjithë protestuesit, e të mbante ndezur te ta frymën e protestës, pasi siç ai vet pohon, tashmë protesta është e tyre.

“Kur ndodhesh para një force dhe energjie të tillë, pak rëndësi ka sa mirë apo sa dobët e ke planifikuar. Realisht masat nga shtabi i protestës ishin marrë, por ajo që i ka dhënë energji dhe zemër protestës janë vet njerëzit”, është shprehur Basha.