Tech

Pse na plaket lëkura?

Plakja e lëkurës shkaktohet nga një kombinim i plakjes natyrale dhe ekspozimit ndaj diellit. Rrezet e diellit ndihmojnë në absorbimin e vitaminës D mirëpo, rrezet e tepërta të diellit janë shumë të dëmshme për lëkurën tonë, transmeton Indeksonline.

Shto këtu faktorin e pashmangshëm kohë dhe rezultatet janë tkurrja e lëkurës, rrudhat si karakteristika të plakjes së lëkurës.

Pse lëkura e ka të pamundur riparimin e dëmeve vetvetiu?

Arsyeja qëndron në faktin se qelizat dermale humbin lidhjen me njëra tjetrën duke e bërë të pamundur që lëkura të rigjenerohet vetvetiu./Indeksonline/

the authorE B