AktualeTech

Punëtorët e TikTok të ”lidhur” me mediat kineze

Treqind punonjës aktualë në TikTok, kanë punuar më parë për publikimet e mediave shtetërore kineze, sipas profileve të punonjësve publikë LinkedIn të shqyrtuara nga Forbes.

Njëzet e tre nga këto profile duket se janë krijuar nga drejtorët aktualë të ByteDance, të cilët menaxhojnë departamentet që mbikëqyrin partneritetet e përmbajtjes, çështjet publike, përgjegjësinë sociale të korporatës dhe “bashkëpunimin mediatik”.

Pesëmbëdhjetë tregojnë se punonjësit aktualë të ByteDance janë gjithashtu të punësuar njëkohësisht nga entitetet e medias shtetërore kineze, duke përfshirë Agjencinë e Lajmeve Xinhua, Radion Ndërkombëtare të Kinës dhe Televizionin Global të Kinës Qendrore/Kinë.

Pesëdhjetë prej profileve përfaqësojnë punonjësit që punojnë për ose në TikTok, duke përfshirë një menaxher të strategjisë së përmbajtjes, i cili më parë ishte një korrespondent kryesor për Xinhua Neës.

Profilet e LinkedIn të rishikuara nga Forbes zbulojnë lidhje të rëndësishme midis kompanisë mëmë të TikTok, ByteDance, dhe krahut të propagandës së qeverisë kineze, e cila ka investuar shumë në përdorimin e mediave sociale për të përforcuar dezinformatat që i shërbejnë Partisë Komuniste Kineze.

Mediat shtetërore kineze kanë një prani të madhe në platforma si Facebook, Instagram dhe Twitter, por deri më tani, ato kanë qenë relativisht të qeta në TikTok.