AktualeRajon & Botë

Putin i shkruan letër Kim Jong’ut

Presidenti rus Vladimir Putin, i ka shkruar liderit të Koresë së Veriut, Kim Jong Un, për t’i sugjeruar të dy vendet të krijojnë lidhje më të ngushta.

Sipas medias shtetërore të Koresë së Veriut, KCNA, letra nga Putin sugjeronte që dyshja të punonte për të “zgjeruar marrëdhëniet gjithëpërfshirëse dhe konstruktive dypalëshe me përpjekje të përbashkëta”.

Në një përgjigje të veçantë, Kim tha se meqenëse një miqësi ruso-koreano-veriore ishte krijuar në Luftën e Dytë Botërore me fitoren mbi Japoninë, “bashkëpunimi strategjik dhe taktik, mbështetja dhe solidariteti” midis dy vendeve kishte arritur një nivel të ri.

Në korrik, Kim tha se Koreja e Veriut ishte e gatshme të mobilizonte parandalimin e saj të luftës bërthamore “me saktësi dhe menjëherë” përballë konflikteve të mundshme ushtarake me SHBA-në ose Korenë e Jugut.

Gjithashtu në korrik, Koreja e Veriut njohu dy “republika popullore” separatiste të mbështetura nga Rusia ” në Ukrainën lindore si shtete të pavarura dhe zyrtarët ngritën mundësinë e dërgimit të punëtorëve koreano-veriorë atje për të ndihmuar në ndërtim dhe në sektorë të tjerë.