Aktuale

Qeveria thotë se po e trajton seriozisht problemin në KEK

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, ka thënë se kryeministri Isa Mustafa ka kërkuar vazhdimisht nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik që çështja e furnizimit me energji elektrike të merret me seriozitet, si dhe të ketë bashkëpunim për sigurimin e financave rreth shpronësimit.

Ajo ka shtuar se “furnizimi me energji elektrike është një çështje që po trajtohet me seriozitet nga ana e Qeverisë”.

Ndërsa kreu i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, ka thënë se shqetësues është fakti që përkundër se kosovarët flenë nën miliardat e thëngjillit, tash e 17 vjet nuk është bërë asgjë për ndërtimin e kapaciteteve rigjeneruese.

Ai ka shtuar se energjetika duhet të trajtohet më profesionalisht, ndërsa ka kërkuar që ky sektor “të depolitizohet dhe dekrimininalizohet”.

Ndryshe, drejtues të KEK-ut kanë paralajmëruar kolaps energjetik brenda dy javësh nëse nuk zgjidhet çështja e shpronësimit të objekteve në Shipitullë dhe Hade, vende ku KEK do të krijojë mihje të reja.

the authorE B