Tech

Samsung bën një njoftim që shkaktoi panikë tek përdoruesit

Samsung ka shpjeguar një njoftim “të mërzitur” që u dërgua përdoruesve të tij në të gjithë botën.

Mesazhi është i gatshëm dhe po përhapet panik midis atyre që e morën, pasi u dërgua nga një aplikacion që mund të përdoret për të gjurmuar vendndodhjen e një telefoni ose për të hequr informacionin e ruajtur në të, raporton “Independent”, transmeton lajmi.net.

Kompania tha se ajo është dërguar “pa dashje” dhe se nuk do të ketë efekte të qëndrueshme për përdoruesit. Njoftimi u dërgua pa dashje për një numër të kufizuar të pajisjeve Galaxy.

Samsung nuk shpjegoi sesi u dërgua mesazhi ose sa përdorues u prekën. Në orët e fundit, pronarët e Samsung Galaxy gjetën telefonat e tyre duke u ndezur me një njoftim që lexon vetëm “1”. Nëse ata u përpoqën ta hapnin atë ose të ndërvepronin me të, ajo zhdukej.

Mesazhi “1” erdhi nga aplikacioni Find My Mobile, i cili është i instaluar në telefonat Samsung për t’i lejuar përdoruesit të gjurmojnë pajisjet e tyre kur ato mungojnë, ose t’i mbyllin nëse janë të vjedhura.

the authorGazetaKNN