Tech

Samsung do të fillojë testimin e televizorëve të kontrolluar nga mendja

Televizorët Samsung janë tashmë disa nga televizionet më të njohura dhe kompania tani po përdor fuqinë e saj televizive për të ndihmuar njerëzit me aftësi të kufizuara të jetojnë më shumë jetë normale.
Një projekt i ri nga një ekip Samsung në Zvicër mund të prodhojë televizorin e parë të mençur që mund të kontrollohet me mendime, transmeton lajmi.net.

Siç raporton CNET, Samsung ka bashkëpunuar me shkencëtarët zviceranë për ta sjellë sistemin në jetë. I quajtur “Projekti Pontis”, qëllimi përfundimtar është të ndërtojmë një ndërfaqe të trurit / softuer që do të lejojë individët me aftësi të kufizuara të lëvizjes të kontrollojnë veçoritë televizive si kalimi i kanaleve dhe kontrolli i volumit me trurin e tyre.

Aktualisht, sistemi kombinon sensorë të monitorimit të trurit dhe hardware për ndjekjen e syve për të identifikuar se çfarë zgjedhjesh individi ka ndërmend të bëjë.

Sidoqoftë, projekti është ende në një fazë relativisht të hershme, me parashikimin e testimit të prototipit të ri dikur në fillim të vitit 2019. Nëse një televizor i kontrolluar nga mendja ndonjëherë arrin, ka gjasa që nuk do të jetë shumë vonë. /Lajmi.net/