Rajon & Botë

Sfidohet Rusia, Britania dërgon luftanijen e fuqishme pranë brigjeve të Rusisë

Luftanija më e fuqishme Britanike është duke lundruar në Ukrainë, shumë pranë Rusisë. Mbrëmë vonë, Sekretari britanik i Mbrojtjes, Michael Fallon, tha se ky ishte një “mesazh i qartë se ne jemi të angazhuar për mbrojtjen e demokracisë në të gjithë botën dhe mbështesin sovranitetin e Ukrainës”.

Luftanija është e pajisur me raketa për të shkatërruar avionë luftarakë.

Ajo do të jetë e shoqëruar nga një nëndetëse bërthamore për të frenuar kërcënimet nënujore.

Anija do të çojë një grup pune të posaçëm të NATO-s në një ushtrim të projektuar për të “treguar forcën”, ndërkohë që viziton vendet e rajonit, duke përfshirë Bullgarinë dhe Rumaninë.

the authorE B