Tech

Sharp vitin e ardhshëm me TV 8K edhe në Evropë

Siç mund ta dini deri tani, 4K po bëhet ngadalë rezolucioni i ri standard për nevojat tona. Nuk është kapur plotësisht, por me një vit apo dy, ne do ta shohim atë kudo.

Pra blerja e një televizori me 4K do t’ju bëjë gati. E pra gjëja e madhe pas 4K është 8K. Nëse doni të kaloni drejt 8K, Sharp ju ka mbuluar me këtë nevojë.

Kompania njoftoi kohët e fundit se ata presin të fillojnë shitjen e TV-ve të tyre 8K AQUOS në tregje si Kina dhe Japonia deri në fund të vitit dhe ata kanë në plan të zgjerohen edhe në Tajvan dhe Evropë në 2018.

Një TV 8K do të ofrojë një rezolucion prej 7.680 x 4,320 që është 16 herë më i mirë se një televizor i rregullt Full HD.

Sharp e quan atë një “realitet përfundimtar” në të cilin detajet janë aq të mira saqë syri i zhveshur nuk mund ta shohë.

Natyrisht tani ekziston një mungesë e përmbajtjes për 8K. Edhe përmbajtja 4K nuk është kudo. Pra, 8K është një rrugë e gjatë, por ndoshta ju doni të merrni atë tani kurdo që të jetë gati. Pas 8K, kush e di, ndoshta 12K do të mbërrijë shumë shpejt.

the authorE B