Rajon & Botë

ShBA-të përkrahin qeverinë turke

Presidenti amerikane Barack Obama dhe sekretari amerikan i shtetit John Kerry përmes një deklarate të përbashkët kanë ofruar mbështetjen e tyre ndaj qeverisë aktuale turke.

“Presidenti dhe sekretari janë pajtuar që ti japin përkrahje qeverisë për të shmangur tejkalimin e situatës”, thuhet në një deklaratë të lëshuar nga departamenti i shtetit.

Që të dy i kanë bërë thirrje ambasadës amerikane në Turqi që të fokusohet në sigurinë e qytetarëve amerikanë./KP