Aktuale

Shërbyesit civilë kërkojnë ngritje pagash nga Qeveria

Shërbyesit civilë të Kosovës po kërkojnë nga Qeveria ngritje dhe nivelizim të pagave.

Mursel Zymberi, kryetar i Sindikatës së Shërbyesve Civil të Kosovës (SSHCK), tha se kërkesat e shërbyesve civil për rritje pagash janë reale.

“Ne kemi kërkuar edhe më herët që të ketë rritje të pagave dhe nivelizim të pagave. Vendimi për rritjen e pagave për udhëheqësit na ka indinjuar shumë. Ata për vete i rritën 100 %, ky veprim i tyre ka qenë shumë iritues për neve”, tha Zymberi për RTK.

Sipas tij ka pasur manipulime parazgjedhore.

“Po shihet se ka qenë fushatë parazgjedhore, ata nuk po i mbajnë premtimet”, theksoi ai.

Zymberi vlerësoi se për shumë arsye nuk po lejohet që të ketë kategorizim.

Sipas tij në komuna shërbyesit civil punoinë me paga shumë të ulëta, edhe pse janë me arsim të lartë. “Ata marrin paga 350 euro në muaj edhe pse kanë arsim të lartë”, theksoi ai.

Nuk duhetë që vetëm kryeministri i vendit, sipas Zymberit të ketë benificione nga shteti.

the authorE B