Kuriozitete

Shikoni shpërthimin më të madh të realizuar ndonjëherë në një gurthyes – gurore (Video)

Këto janë pamje të jashtëzakonshme të realizuara në guroren Bremanger Quarry në Norvegji.

Për të realizuar këtë shpërthim janë hapur 454 vrima të cilat janë mbushur me 68 ton eksploziv, transmeton Express. Me anë të këtij shpërthimi është rrëzuar një faqe mali me gjatësi 385 metra dhe lartësi 20 metra duke nxjerr kështu 360,205 ton gurë të kualitetit të lartë.

http://www.dailymotion.com/video/x4lvh23_shikoni-shperthimin-me-te-madh-te-realizuar-ndonjehere-ne-nje-gurthyes-gurore_tech