Shëndetësi

Shkencëtarët kanë zbuluar një mënyrë të re për trajtimin e tumorit

Dy lloje të tabletave të cilat përdorën për kancerin e mushkërive dhe gjiri mund të kombinohen dhe të nxirret një tablen e rezistimit të llojeve të ndryshme të tumorit, raporton një studim i ri.

Ky studimi zbuloi se ilaçi për kancerin e gjiirit “palbociclib” kur u kombinua me ilaçin e kancerit të mushkërive dhe u vërejt se kjo përzierje mund të jetë tejet efektive për lloje të ndryshme të tumorit.

Kur kjo përzierje u testuat në laboratorë ne minj të cilët ishin me tumor malinje, u vërejt se kjo duo ishte shumë më efektive sesa barnat individuale, raporton “Daily Mail”, transmenton lajmi.net.

Trajtimi i kombinuar bllokoi ndarjen e qelizave dhe shkaktoi ndjeshmëri, që do të thotë qelizat kancerogjene kanë humbur fuqinë e ndarjes dhe rritjes.

Përderisa “palbociclib” është konsideruar si njëra nga përparimet më të mëdha të trajtimit të kancerit në gji në dy dekadat e fundit, është gjetur se edhe disa tumorë zhvillojnë rezistencë ndaj ti.

Studimi u krye nga Insituti i hulumtimeve të kancerit në Londër dhe Universiteti të Londrës. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli