Aktuale

Shpërndanin heroinë e kokainë, Prokuroria kërkon 170 vjet burg për 17 persona

Prokuroria e Tiranës ka kërkuar dënimin me 170 vjet burgim për 17 anëtarë të një grupi të gjerë që shpërndante lëndë të forta narkotike në disa zona të Tiranës.

Këta persona, së bashku me disa të tjerë që po gjykohen në procese të ndara, akuzohen se kishin krijuar një rrjet të sofistikuar shpërndarje heroine dhe kokaine në zonat e Tiranës së Re dhe xhiroja e tyre llogaritej në rreth 50 mijë euro në muaj.

Prokuroria e Tiranës nisi hetimin ndaj këtij grupi, në bazë të disa referimeve të veçuara të Policisë së Shtetit. Nga analiza hetimore e realizuar nga prokuroria, u konstatua se anëtarët e këtij grupi, pavarësisht se vepronin si të veçuar, në fakt kishin lidhje me njëri-tjetrin.

Për këtë arsye, u kryen veprimet e nevojshme hetimore, në bazë të të cilave, në nëntor 2015, u arrestuar në total 23 persona, ndërkohë që disa të tjerë ishin arrestuar më parë.

Në hetim dhe gjatë gjykimit, Prokuroria e Tiranës arriti të provonte se anëtarët e këtij grupi funksiononin në bazë të hierarkisë, me role të ndara: furnizues, transportues, shpërndarës.

the authorSamir Dalipi