Aktuale

ShSKUK: 120 pacientë në trajtim mjekësor nga COVID-19, prej tyre 40 post-COVID

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës, njoftoi se në klinikat COVID-19 në QKUK, por edhe spitalet e përgjithshme, të hospitalizuar janë 120 pacientë.

Sipas njoftimit të ShSKUK-së thuhet se prej tyre, 80 pacientë janë të konfirmuar me COVID-19 pozitivë dhe 40 të tjerë post-COVID.

Me oksigjeno-terapi janë 48 pacientë, kurse në Mjekimin Intensiv të Klinikës Infektive janë 3 pacientë me maskë oksigjeni dhe 1 pacient i intubuar.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

“Klinika Infektive, 30 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 34 pacientë post-COVID

Mjekimi Intensiv i Klinikës Infektive, 4 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 15 pacientë

Spitali i Prizrenit, 4 pacientë

Spitali i Pejës, 7 pacientë

Spitali i Gjakovës, 8 pacientë

Spitalit Mitrovicës, 8 pacientë

Spitali i Ferizajt, 5 pacientë”, thuhet tutje në njoftim./ATVLIVE/