Aktuale

ShSKUK-ja publikon raportin për gjendjen e pacientëve që po trajtohen për COVID- 19

Bazuar në raportet e datës 30 prill 2021nga klinikat COVID të QKUK-së, edhe spitalet e përgjithshme, janë duke u trajtuar 571 pacientë nga Sars-Cov-2.

461 pacientë janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 35 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 439 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 230 pacientë, 13 prej tyre në gjendje të rënduar, 169 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë dhe 185 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave:

Klinika Infektive, 86 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 44 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno), 7 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 80 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 12 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 1pacientë

Klinika e Gjinekologjisë nuk ka paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 341 pacientë, 22 prej tyre në gjendje të rënduar, 292 të konfirmuar pozitivë dhe 254 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme”

Spitali i Prizrenit, 57 pacientë

Spitali i Gjakovës, 57 pacientë

Spitali i Pejës, 81 pacientë

Spitali i Gjilanit, 48 pacientë

Spitali i Ferizajt, 46 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 41 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 11 pacientë