Tech

Shuhet edhe një aplikacion i Google

Edhe pse informacioni është ende jozyrtar dhe ndoshta do të mbetet deri në fund të vitit të ardhshëm, Hangouts duhet të mbijetojë vetëm për përdoruesit e biznesit ose ata që përdorin G Suite.

Mbyllja e rrjetit social Google+, pothuajse nuk e papritur askënd. Që në fillim, Google+ nuk e imponoi veten si një alternativë për Facebook, dhe një numër relativisht i vogël njerëzish e përdorën në baza të rregullta.

Megjithatë, duket se Google po përgatitet të mbyllë një shërbim tjetër, i cili mund të ndikojë në një numër të madh njerëzish anembanë botës.

Sipas informacionit të portalit 9to5 Google, shërbimi për mesazhe dhe video thirrje Hangout do të shuhet deri në vitin 2020. Të paktën sa i përket përdoruesve privatë janë të shqetësuar.

Përdoruesit e tjerë do të duhet të kthehen në disa aplikacione të tjera si Viber, WhatsApp, Skype ose të presin dhe të shohin se çfarë Google do të prezantojë si zëvendësim për Hangouts.

Ndërkohë, Google po përpiqet t’i bëjë përdoruesit e Hangouts të “përcjellin” aplikacionin e tyre Allo, por deri më tani nuk është provuar të jetë një mision i suksesshëm.

Të gjithë ata që në mënyrë aktive përdorin Gmail dhe Android ndoshta përdorën Hangouts të paktën një herë, një shërbim që u prezantua në 2013 si një zëvendësim dhe përmirësim për Google Talk.

Përdoruesit u ankuan dhe u rebeluan, aplikacioni pati probleme, por me kalimin e kohës u bë një nga aplikacionet më të përdorura për video thirrje.

Avantazhi kryesor i Hangouts në lidhje me aplikacionet e tjera që aktualisht janë në treg është se numri i llogarisë nuk kishte një numër të domosdoshëm të telefonit celular, por vetëm adresa e Gmail. Kjo do të thotë se mund të përdoret gjithashtu edhe në pajisje që nuk kanë një kartë SIM në to.