Shëndetësi

Si mund të ju ndihmojë vitamina B të kaloni gjatë nxehtësisë së verës

Me të gjitha problemet që kemi pasur deri më tani në vitin 2020, është e lehtë të harrohet që ditët e ngrohta janë mbi ne.

Nxehtësia e verës mund të duket e parëndësishme në krahasim me të gjitha luftërat, krizat mjedisore dhe shëndetësore me të cilat jemi marrë, por nxehtësia e verës vret, si në qytet ashtu edhe në zonat rurale, transmeton lajmi.net.

Ka shumë gjëra që mund të bëjmë për të parandaluar goditjet e nxehtësisë. Përveç këshillave të zakonshme, këtu do të përmendim një vitaminë që mund t’ju ndihmojë të merrni valët e nxehta të verës-folina.

Folina është vitamina B që gjendet në perimet me gjethe jeshile. Sipas shkencëtarëve në Penn State, mund të jetë një ndihmë e madhe kundër motit të ngrohtë pasi ndihmon për të mbajtur gjakun tonë në lëvizje.

Pse ka rëndësi kjo?

Një nga problemet kryesore me valët e nxehtësisë së verës është se ata të dy mbinxehen dhe dehidratojnë trupin tonë. Të kesh një sistem kardiovaskular të fortë dhe të mirëfunksionuar është thelbësor për trajtimin e tij.

Fatkeqësisht, jo vetëm që problemet kardiovaskulare janë të zakonshme por edhe njerëzit e moshës së mesme dhe të moshuar gjithashtu kanë probleme të merren me ndryshime të mprehta të temperaturës.

Arsyeja këtu është se enët e gjakut më të vjetër kanë probleme në hollimin gjë që ngadalëson qarkullimin e tyre, shkruan Daily Health post. Dhe duke qenë se një nga funksionet kryesore të qarkullimit tonë të gjakut është të veprojmë si një sistem ftohjeje për trupin tonë, kjo mund të jetë një çështje. Për fat të mirë, kjo është pikërisht ajo që ndihmon folati i vitaminës B.

Si funksionon?

Një nga përfitimet kryesore të folatit të vitaminës B është se stimulon prodhimin e një enzimë të quajtur tetrahidrobiopterin (BH4).

Ai enzimë është thelbësor për shumë gjëra, përfshirë prodhimin e oksidit nitrik në trupin tonë. Dhe është ai oksid nitrik i cili ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut dhe kështu, përmirësimin e qarkullimit të gjakut.

the authorSamir Dalipi