Shëndetësi

Si të zvogëlohet madhësia e kisteve ovariane

Shfaqja e kisteve është e zakonshme pas menopauzës dhe pothuajse 15 për qind e femrave vuajnë nga ky problem në moshën 40-vjeçare.

Kistet janë qeska të mbushura me lëngje që gjenden te të dyja vezoret ose vetëm njëra. Ato janë të padëmshme, por nëse ato janë patologjike mund të jenë kancerogjene.

Kistet ovariane nuk kanë nevojë për trajtim pasi zhduken vetë. Gjatë kohës që një femër vuan nga kistet ovariane ajo ndjen shqetësime si dhimbje gjatë seksit, presion në fshikëz, ndjesinë e të përzierës, dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës, dhimbje para ose gjatë menstruacioneve ose fryrje barku.

Zvogëlimi i madhësisë së tyre mund të trajtohet në mënyrë natyrale duke vendosur një shishe të ngrohtë në zonën e barkut çdo mbrëmje për 15 minuta, duke pirë çaj kamomili dhe uthulle të mollës.