Rajon & Botë

Skandal: Zbulohen 547 fëmijë të rrahur dhe abuzuar seksualisht

Në një kishë në Gjermani është abuzuar me 547 fëmijë të korit të famshëm katolik të Ratisbonne.

Ata janë viktima të abuzimeve, ku përfshihen edhe abuzimet seksuale. Sipas një raporti të publikuar ditën e djeshme, afërsisht 500 fëmijë të korit “Regensburger Domspatzen”, janë dhunuar fizikisht dhe 67 prej tyre janë bërë objekt i dhunës seksuale, të ushtruar mes viteve 1945 deri në fillim të viteve 90-të.

Faktet e reja nxjerrin në pah shkelje dhe kime të cilat fillojnë që nga privimi i ushqimit e deri në abuzimin seksual.

Rasteve janë zbardhur , por nuk pritet që 49 autorët e dyshuar të akteve të dhunës të ndiqen penalisht.