Aktuale

Sot ka ndryshuar ORARI për qarkullim dhe kështu do të jetë tri ditë

Ministria e Shëndetësisë duke respektuar dispozitat ligjore dhe frymën e Aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, në bazë të rekomandimeve të IKShPK-së, ditë më parë mori masat e reja me vendime të veçanta për secilën komunë.

Kështu, nga data 15 prill (e mërkure), ora 06:00, me qëllim të mbrojtjes së jetës së banorëve në komunat e Republikës së Kosovës me vendime të veçanta edhe kanë hyrë në fuqi masat e reja të qarkullimit.
Sipas vendimeve lejohet qarkullimi i nënshtetasve mbi moshën 16 vjeç, vetëm për 1 orë e gjysmë në ditë, sipas orarit të përcaktuar javor në bazë të shifrës së parafundit të numrit të tyre personal.
Ndërsa, për shtetasit e huaj i njëjti vendim vlen me numrin e fundit të pasaportës.

Por në publikimet e fundit të tabelave shihet se do të ketë ndryshim orari kur qytetarët mund të dalin jashtë e të kryejnë shërbimet e nevojshme.

Sot, më 21 prill, ka ndryshuar orari i lëvizjes për qytetarët dhe varësisht numrit në letërnjoftim edhe mund të dilet jashtë për lëvizje.

Shih TABELËN e orarit të lëvizjes dhe mëso se kur mund të dalësh jashtë./FaktePlus