Arsim & Kulturë

Stresi gjatë studimit – 15 gjërat që duhet t’i dini

Fillimi i kolegjit mund të jetë një kohë interesante dhe stresuese në jetën tuaj. Ju duhet të kuptoni se si të kaloni sfidën për të balancuar punën tuaj shkollore me jetën tuaj shoqërore.

Sipas Shoqatës së Ankthit dhe Depresionit të Amerikës, 85% e studentëve raportojnë se kanë përjetuar stres ose janë ndjerë të mbingarkuar nga sasia e detyrave me të cilat duhet të merren gjatë vitit shkollor.

Sidoqoftë, stresi mund të jetë pozitiv dhe negativ. Fjalët teknike për këto dy lloje të stresit janë eustress (stresi pozitiv) dhe distress (stresi negativ).

Eustress na ndihmon të qëndrojmë të motivuar dhe të arrijmë qëllimet tona, ndërsa distress ndikon në performancën e një personi negativisht dhe mund të shkaktojë probleme të rënda shëndetësore.

Shikoni infografik më poshtë për të mësuar më shumë rreth shkaqeve të stresit dhe për të mësuar disa teknika të dobishme për menaxhimin e stresit. Si një bonus, mund të lexoni për përfitimet e një viti pauzë nëse po mendoni të merrni një pushim nga studimet tuaja.

the authorGazetaKNN