Aktuale

Sulmuesi kosovar me sëpatë, në vend të burgut dërgohet në psikiatri

Në mars të këtij viti, një kosovar 36 vjeçar në gjendje të tendosur kishte sulmuar pa shkak me sëpatë në kalimtarët e rastit në Stacionin Hekurudhor të Dyzeldorfit, Gjermani.

Me atë rast ai u kishte shkaktuar lëndime tetë personave, katër prej të cilëve kishin pësuar lëndime të rënda në kokë, shkruan rp-online.de.

Pastaj ai kishte ikur dhe kishte kërcyer nga një ure, duke rënë në rrugë, me ç`rast kishte pësuar lëndime serioze.

Ai ishte paditur për tentim vrasjeje të tetëfishtë por tash nuk e pret burgu, transmeton albinfo.ch. Kosovari pritet të dërgohet në një klinikë psikiatrike të tipit të mbyllur, ku do të mbahet për një kohë të gjatë.

Kjo masë ndëshkimi i është shqiptuar pasi që prokuroria konsideron se personi që jeton në Wuppertal, krimin e ka bërë në një gjendje të një çrregullimi akut të shizofrenisë paranoide. Për këtë arsye ai nuk bart përgjegjësi penale por vazhdon të jetë i rrezikshëm për rrethin.

Gjykimi i tij në Gjykatën e Landit, në Dyzeldorf do të mbahet këtë javë.