Shëndetësi

Suplimentet nuk funksionojnë dhe mund të shkaktojnë kancerin

Zakonisht, suplimentet merren për shtimin e një mungese të një minerali të caktuar.

Megjithatë, një studim gjeti se marrja e suplimenteve ka efekte të vogla anësore dhe se vetëm ushqyesit e gjetur në ushqime mund të ndihmojnë në plotësimin e një mungese.

Faktikisht, disa suplimente, siç janë kalciumi dhe vitamina D, gjenin një lidhshmëri me një shtim rreziku ndaj kancerit.

Ekspertët sugjerojnë se gjetjet iu bashkëngjiten evidencës në rritje se suplimentet janë të pasigurta për tu marrë dhe se dieta dhe stili i jetesës janë çelësi drejt një shëndeti solid.

Studimi u mundësua nga Universiteti Tufs, ndërsa u morën mostra 27 mijë të rritur amerikan. /Lajmi.net/

the authorBurbuqe Metolli