Tech

Surface me lapsin digjital në Lumia

Ka kaluar dy vjet që kur Microsoft lansoi Lumia 950 dhe Lumia 950 XL. Ndërsa ishte një moment ngayëllzes për tifozët në atë kohë, në fund të fundit do të ishte fillimi i fundit për fokusin e firmës në celular.

Ndërsa ishte një celular i mirë, u njoftua më herët gjatë vitit që Microsoft fillimisht kishte plane më të mëdha për pajisjen si mbështetja e Surface Pen duke përdorur teknologjinë N-Trig, mbështetje për mbuluesit e zgjuar dhe veçoritë 3D Touch. Megjithëse asnjë nga karakteristikat nuk erdhi në realizim në një model të shitjes me pakicë, një video e re ka dalë në dritë që tregon se Surface Pen është përdorur në një prototip.

Sipas burimit, prototipi i treguar në video është bërë para se Microsoft të marrë teknologjinë e lapsit nga N-trig. Siç mund ta shikoni në demo, gjërat nuk janë aq qetë sa mund të prisni, por është interesante të shohësh mbështetjen e stilolapsit në një pajisje të tillë të vogël. Ndërsa ka patur shumë që mund të ketë ndodhur, rezultati përfundimtar është që Microsoft braktisi idenë dhe botën e telefonave të mençur, tani për tani.

the authorE B