Kuriozitete

A do ta dish sa do të jetosh, shikoje numrin e këpucës

Shkencëtarët e gjashtë universiteteve të njohura amerikane kanë vërejtur disa rezultate të 3400 meshkujve dhe femrave të vdekur në spitale përgjatë studimeve të dy viteve të fundit. Sipas këtij studimi me 3400 njerëzve u zbulua një lidhje e drejtpërdrejtë midis moshës së pacientëve dhe madhësisë së këmbës.

Sipas Jim Hodge, profesor i Universitetit Cambridge, SHBA, madhësia e trupit të pacientit nuk është e lidhur drejtpërdrejtw me jetëgjatësinë e tyre, por madhësia e këmbës po.

Femrat:

35 nga 64 deri 69 vjet

36 nga 70 deri 76 vjet

37 nga 77 deri 82 vjet

38 nga 78 deri 84 vjet

39 nga 73 deri 75 vjet

40 nga 70 në 72 vjet

41 nga 67 në 70 vjet

42 nga 66 deri 69 vjet

Meshkujt:

38 nga 66 deri 69 vjet

39 nga 67 në 72 vjet

40 nga 72 deri 75 vjet

41 nga 73 deri 77 vjet

42 nga 75 në 82 vjet

43 nga 74 deri 79 vjet

44 nga 67 në 72 vjet

45 nga 66 deri 69 vjet