Tech

Tani mund të blini shtëpinë tuaj të ëndrrave si një NFT

Pasuri të paluajtshme të botës reale në formën NFT? E vërtetë, harro maninë për blerjen e pasurive të paluajtshme virtuale në metaverse, tani është blerja e pronave me tulla dhe llaç përmes shenjave jo të këmbyeshme që ka filluar të shfaqet. Në shkurt, një shtëpi në Florida u shit përmes NFT në ankand për 653,000 dollarë. Dhe ky është vetëm fillimi, sipas ekspertëve amerikanë të pasurive të paluajtshme.

Kjo mund të duket si një ide e largët, por në Shtetet e Bashkuara, ka një numër në rritje të zhvilluesve që ofrojnë këto lloje të reja marrëveshjesh. Dave Wilkes, një zhvillues i pasurive të paluajtshme në Utah, për shembull, po ndërton një shtëpi luksoze në Millcreek. Shtëpia prej 800 metrash katrorë do të përfshijë një banjë, sauna, kuvertë në çati dhe pishinë. Për të blerë këtë pronë (dhe kështu këtë NFT), pronarët e mundshëm të shtëpive do të duhet të shpenzojnë jo më pak se 4 milionë dollarë në formën e kriptomonedhës. Shtëpia mund të bëhet kështu prona fizike më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë si NFT.

Ndërsa banesat bëhen gjithnjë e më të shtrenjta, për David Wilkes, përdorimi i blockchain në pasuri të paluajtshme mund të lejojë blerësit më pak të pasur të ndërtojnë pasuri. Për shembull, duke fituar pronësinë e pjesshme të pronave. “Unë definitivisht mendoj se ndërsa ne shikojmë përpara në të ardhmen se do të ketë shumë, shumë lloje të ndryshme strukturash pronësie për strehim,” i thotë ai Utah Business. “Unë mendoj se mënyra se si këta breza të ardhshëm do të zotërojnë dhe zënë shtëpi po shkon të jetë shumë ndryshe nga ajo që është bërë gjatë 100 viteve të fundit.”