Tech

Teknologjia e re përdorë shenjat e gishtërinjëve për të bërë pagesa

Një supermarket në Londer është duke testuar një sistem biometrik për pagesë, i cili përdorë linjat unike të shenjave të gishtërinjve, për të bërë pagesën për mallrat dhe shërbimet.

Një lexues elektronik përdorë linjat e shenjave të gishtërinjve për të gjeneruar një kod unik.

Kjo teknologji është zhvilluar nga gjiganti elektronik Hitachi, ndërsa kompania Sthaler është e licencuar për plasimin në treg.

Drejtori ekzekutiv në Sthaler, Nick Dryen ka thënë që kjo teknologji më së shumti i dedikohet gjeneratës së re, duke u mundësua një mënyrë efikase dhe të sigurte të pagesave.

Së shpejti kjo metodë do të filloj të përdoren në masa më të mëdha.