Shëndetësi

Thjerrëzat estetike të dëmshme për shëndetin e syrit

Ekspertë të syve kanë paralajmëruar rreziqet për bartjen e lenteve të kontaktit estetike, duke thënë që mund të shkaktojnë infeksione dhe gërvishtje në sy.

Thjerrëzat estetike për sy shpesh shiten nëpër dyqane të rrobave si dhe online, mirëpo zakonisht vijnë pa instruksione për përdorim.

Sipas ekspertëve këto lente kontakti nuk bën të përdoren nga më shumë se një person, nuk bën të mbahen gjatë natës si dhe nuk bën të vendosen në ujë të thjeshtë.

Në rastet ekstreme mund të shkaktoj edhe problem me të pamurit.