Kuriozitete

Toka e gjigantëve (Foto)

Irlanda e veriut është shtëpia e gjigantëve dhe duket se formimi shkëmb mund të mos jetë i vetmi gjigant në vend, shkruan DailyMail.

Shkencëtarët kanë identifikuar një ‘zonë të gjigantëve’ në veriun e Irlandës, ku njerëzit bartin një gjen të mutacionit duke shkaktuar rritjen e tyre jonormale, transmeton KosovaPress.

Një në 150 njerëz kanë gjenin e mutacionit nëmid-Ulster, duke krahasuar me vetëm një në 2 mijë njerëz në pjesën tjetër të Mbretërisë së Bashkuar.