Tech

Tregu NFT Ethereum humbë dominancën ndaj Solana

Analistët në bankën tradicionale të investimeve thonë se Solana ka kapur një pjesë të madhe të tregut NFT.

Çdo ditë, më shumë përdorues dhe zhvillues përdorin rrjetin e tyre për të krijuar tokena jo të këmbyeshëm (NFT).

Sipas një raporti, Ethereum ishte përgjegjës për rreth 95% të vëllimit të krijimit dhe transaksioneve që përfshinin NFT në fillim të vitit 2021. Aktualisht, Ethereum mban 80% të këtij vëllimi.

Ndërsa, Solana pati një rritje të madhe në transaksionet e saj. Pjesa më e madhe e këtij zgjerimi është për shkak të faktit se rrjeti i saj është më i qëndrueshëm, duke përdorur një metodë të vetme për të vërtetuar transaksionet e saj.

Vlen të përmendet se dëmtimi i ambientit i shkaktuar nga krijimi i tokeneve të ri ka qenë një nga kritikat kryesore që fansat dhe komunitetet kanë në lidhje me miratimin e NFT-ve. Në këtë mënyrë Solana arrin të jetë më tërheqëse për emrat e mëdhenj që duan të eksplorojnë alternativa të Ethereumit sepse është më pak e dëmshme për ambientin.

Gjithashtu, blockchain-i i Solana ofron tarifa më të lira për përdoruesit. Ethereum, në kohën e fluksit të lartë në rrjetin e tij, tarifon më shumë se 50 dollarë për transaksion.