Rajon & Botë

Trudeau: Një BE e fortë i nevojitet gjithë botës

Një Bashkim Evropian i fortë është në dobi të mbarë botës, theksoi sot kryeministri kanadez, Justin Trudeau, i cili foli në mbështetje të marrëveshjes për tregtinë e lirë BE-Kanada (CETA) para eurodeputetëve që e miratuan dje këtë traktat të kundërshtuar.

Trudeau, drejtuesi i parë kanadez në detyrë që shkon në Parlamentin Evropian, ka mbështetur këtë marrëveshje që e konsideron si një prej më afatgjatave dhe progresiste në botë.

“Kanadaja e di mirë se një zë evropian efikas në skenën ndërkombëtare nuk është vetëm i preferueshëm, por edhe esencial”, konfirmoi Trudeau, drejtuesi i parë kanadez në detyrë që shkon në Parlamentin Evropian.

the authorSamir Dalipi