Rajon & Botë

Trump planifikon riafirmimin për “përkushtimin e fuqishëm” në samitin e NATO-s

Trump planifikon riafirmimin për “përkushtimin e fuqishëm” në samitin e NATO-s

Në kumtesën e sotme, Shtëpia e Bardhë tha se Trump me kënaqësi e pret “takimin me kolegët e tij në NATO për ta riafirmuar përkushtimin tonë të fuqishëm për NATO”.

U tha se ai, po ashtu, planifikon të “diskutoj çështje kritike për aleancën, veçanërisht përgjegjësitë e përbashkëta të aleatëve dhe rolin e NATO-s në luftën kundër terrorizmit”.

Zoti Trump pat shkaktuar shqetësim gjatë fushatës presidenciale amemrikane pasi NATO-n e quajti të vjetëruar.

Prej asaj kohe, ai është shpehur se Shtetet e Bshkuara janë të përkushtuara për NATO-n, por ka bërë presion të fuqishëm që anëtarët e tjerë të aleancës ushtarake veri-atlantike me 28 anëtarë, t’i shtojnë shpenzimet, duke thënë se shumë prej tyre nuk po e paguajnë në mënyrë korrekte pjesën e tyre.

Në kumtesën e sotme, po ashtu, theksohet se Trump do të takohet me sekretarin e përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, në Shtëpinë e Bardhë, më 12 prill.