Rajon & Botë

Trump president, tronditet bursa botërore

Fitorja e republikanit Donald Trump në zgjedhjet presidenciale ka tronditur bursat botërore, me rënien dramatike të vlerave të aksioneve dhe me frikën e investitorëve për paqartësinë në sektorin financiar, migracionin dhe tensionet gjeopolitike.

Në një moment indekset e Dow Future ranë për më shumë se 4 për qind, kurse indeksi më i madh japonez ra për më shumë se 6.1 për qind, rënia më e madhe e shënuar ndër vite.

Vlerat e aksioneve në SHBA ranë deri në 5 për qind në një moment, më keq se sa rënia pas vendimit të Britanisë për t’u larguar nga BE-ja.