Rajon & Botë

Turqia lëshon urdhër për ndalimin e 133 oficerëve për lidhjet e grushtit të shtetit

Agjensia shtetërore e lajmeve e Turqisë thotë se prokurorët kanë lëshuar urdhër për ndalimin e 133 oficerëve ushtarakë për lidhje të dyshuara me klerikun mysliman me qendër në SHBA, i cili fajësohet nga Ankaraja për një përpjekje të dështuar për grusht shteti në 2016, raporton AP.

Agjensia Anadolu tha të martën se 101 nga të dyshuarit u arrestuan në bastisje të njëkohshme në 45 provinca për lidhje të supozuara me rrjetin e Fethullah Gulen.

Policia po kërkonte për 32 të dyshuar të tjerë.

Agjensia thotë se 82 nga të dyshuarit e shënjestruar nga urdhrat janë oficerë që aktualisht shërbejnë në ushtri. Ato përfshijnë tre kolonelë, pesë majorë dhe pesë toger.

Rreth 77,000 njerëz janë arrestuar dhe rreth 130,000 të tjerë, përfshirë personelin ushtarak, janë larguar nga puna e shtetit në një sulm të qeverisë në rrjetin e Gulen që nga grushti i shtetit.

Mirëpo Gulen mohon përfshirjen.