Rajon & Botë

Turqia mbikëqyr anijen që po kërkon naftë pranë Qipros

Ushtria turke ka dërguar fregatën për të mbikëqyrur anijen, e cila është duke kërkuar naftë dhe gaz në afërsi të bregut të Qipros.

Në kumtesën e ushtrisë turke thuhet se Turqia kundërshton përpjekjet e Greqisë që të kërkojë mundësinë për eksploatimin e naftës dhe gazit, me arsyetimin se me këtë po shkelen të drejtat turqve dhe turqve-qipriotë.